Examentraining Duits

Ervaren docent Duits, persoonlijke begeleiding

In overleg met Drs. Nicole van der Heide werk je gestructureerd aan verbetering van je Duits voor school en studie. Nicole is géén werkstudent maar universitair opgeleid vakdocent Duits met ruime ervaring. Nicole is “native speaker”. Zij heeft al veel cursisten met succes naar een hoger niveau gebracht.

Na analyse van jouw individuele wensen en mogelijkheden bepalen we samen het te volgen traject om je optimaal te begeleiden. Tijdens het vrijblijvende intake-gesprek bespreken we de mogelijkheden van ondersteuning.

Bij Nicole krijg je 100% persoonlijke aandacht. Wat je in de les hebt gemist, krijg je alsnog uitgelegd. Stap voor stap, op jouw niveau, net zolang tot je het écht beheerst. Deze training vergroot je zelfvertrouwen. Zo ga je goed voorbereid het eindexamen Duits in.

Duits

Luistervaardigheid Duits

Luisteroefeningen op school zijn soms lastig te volgen. Er is meestal onvoldoende tijd voor uitleg of nabespreking. In deze luistervaardigheidstraining leer je strategieën om het luisteren echt goed onder de knie te krijgen. Je werkt aan de opbouw van je woordenschat. We werken uitsluitend met originele kijk- en luistertoetsen van het Cito en van andere instituten.

Samen met Nicole analyseer je de beluisterde teksten, zoek je naar vaste patronen in de vraagstelling en wordt iedere vraag nabesproken. Wij voeren het tempo stap voor stap op. Daardoor leer je alle vragen binnen de beschikbare tijd te beantwoorden. Je zult merken dat je met meer zelfvertrouwen aan de toets begint. En dat betekent een hogere score!

examentraining Duits

Spreekvaardigheid Duits

Om vlot Duits te leren spreken, moet je goed oefenen. Met hulp van Nicole leer je een dialoog in het Duits te voeren, jouw mening te geven en te verdedigen, én spontaan (dus zonder voorbereiding) discussiëren over actuele onderwerpen. Je bent hiermee uitstekend voorbereid op jouw mondeling examen of tentamen Duits!

De invulling van de lessen bestaat voornamelijk uit conversatie in het Duits. Doordat Nicole voortdurend Duits met jou spreekt, zal ook jij snel op het Duits overgaan. Op een leuke en slimme manier breid je je Duitse woordenschat uit en leer je je meer genuanceerd uit te drukken. In de lessen wordt uiteraard ook aandacht besteed aan belangrijke onderdelen als Duitse basisgrammatica, correcte uitspraak en spreektempo.

Duits Instituut Van der Heide | Slijkstraat 16-I 1381 BA Weesp | T 0294-785778 | M 06-38360004