DSC00218 DxO 1 7

Nicole van der Heide heeft vele jaren ervaring als eerstegraads docent Duits.

Nicole is een ervaren docent Duits en een native speaker. Zij is tweetalig opgevoed en opgeleid. Zij studeerde onder meer Duits en geschiedenis aan de Georg August Universiteit in Göttingen (Duitsland). Zij werkte na haar afstuderen als docent Duits in de volwassenen educatie en in het voortgezet onderwijs. Ook was zij als docent verbonden aan de Universiteit van Jena (Duitsland).

In Nederland studeerde Nicole Duitse taal- en letterkunde en Duitslandstudies aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar zij ook de post-doctorale universitaire lerarenopleiding met goed gevolg doorliep. Ten slotte heeft Nicole een propaedeuse Psychologie van de Universiteit van Amsterdam.

Nicole is goed bekend met de Duitse cultuur – inclusief de Duitse manier van zaken doen. Daarnaast is zij zowel theoretisch als praktisch goed onderlegd, waardoor zij iedere cursist optimaal kan begeleiden. Haar praktijkgerichte aanpak sluit goed aan bij mensen met een drukke baan.

rug logo 300x92 1
uva logo 300x92 1
gau logo 300x92 1
fsu jena logo 300x92 1
markus spiske 144806

Leer Duits van een specialist

Een training Duits bij Instituut Van der Heide is een bijzondere ervaring. U leert de Duitse taal op een manier waar u daadwerkelijk verder mee komt. De lessen zijn onvergelijkbaar met de klassikale aanpak die u kent uit uw schooltijd. Nicole helpt u stap voor stap soepel te communiceren in het Duits. Alle relevante aspecten van de taal komen daarbij aan bod.

Persoonlijke doelen

Een-op-een met Nicole gaat u aan de slag met uw persoonlijke doelen. Dat kan een beurspresentatie zijn, een medisch examen, of ‘gewoon’ beter Duits leren voor uw dagelijkse werkzaamheden. De training wordt in alle gevallen op maat gemaakt.

Vrijblijvende intake

Om uw Duitse taaltraining vorm te geven, kijken we eerst wat uw huidige startniveau is. Dit gebeurt in de eerste les, die verder nergens toe verplicht. We bespreken wat u wilt bereiken, en wat daarvoor nodig is. Vervolgens geeft Nicole een inschatting van de verwachte investering – in geld en in tijd – om het gewenste niveau te bereiken.

DSCF6960 1

Professioneel en betrokken

Met Nicole’s ondersteuning kunt u veel bereiken in korte tijd. Zij helpt u stap voor stap bij het aanleren van de taalvaardigheden, woordenschat en grammatica die u nodig heeft. U kunt rekenen op professionele begeleiding met een klantgerichte en persoonlijke benadering.

Examentraining

Duits Instituut Van der Heide biedt ook trainingen aan die u voorbereiden op officiële taaltoetsen en examens. Een traject op maat vergroot uw slagingskans aanzienlijk.

crkbo 1

De voordelen van een CRKBO erkende instelling

Duits Instituut Van der Heide is CRKBO erkend. Alle aangeboden cursussen voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.

De CRKBO registratie betekent daarnaast dat géén BTW verschuldigd is over het cursusgeld. Voor particuliere cursisten levert dit een besparing op van 21%!

Wat kunt u verwachten van een proefles Duits?

In de proefles (die u verder nergens toe verplicht) maakt u een instaptoets Duits. Hiermee wordt duidelijk wat u al kunt, wat u nog niet beheerst, en wat uw persoonlijke aandachtspunten zijn. U vertelt ook in het Duits over uzelf. Dat levert nuttige informatie op: bent u een vlotte spreker? Heeft u een beperkte of juist al een ruime woordenschat? Dit alles is van belang om u zo effectief mogelijk vooruit te helpen.

De moeilijkheidsgraad van de instaptoets is afgestemd op de vooropleiding en voorkennis van de cursist. Zo wordt snel duidelijk wat er bij u is “blijven hangen”. Vervolgens maakt u samen met Nicole een korte taaloefening in het Duits, om de slag te pakken te krijgen.

Aan het einde van de proefles Duits kan Nicole inschatten wat nodig is om u de gewenste vaardigheden in de Duitse taal te laten verwerven. Dat is de basis voor de verdere cursus. Nicole stelt het studiemateriaal samen volgens uw persoonlijke behoeften. Heeft u bijvoorbeeld moeite met de naamvallen? Dan besteden we daar extra aandacht aan. Zo haalt u maximaal rendement uit iedere Duitse les.

Duits Instituut Van der Heide | Slijkstraat 16-I 1381 BA Weesp | T 0294-785778 | M 06-38360004