“Een zeer gedreven en professionele docent!”

In mijn nieuwe baan als Sales Manager heb ik veel contact met Duitse klanten. Aangezien ik het Duits beperkt beheerste, was ik op zoek naar een cursus om dit te verbeteren in zowel woord als geschrift.
Via het internet ben ik bij Nicole terecht gekomen. Ik heb in een relatief korte periode mijn Duits goed kunnen opwaarderen.
De lesstof was specifiek op mijn behoefte afgestemd. Ik heb ook veel aan mijn woordenschat kunnen werken.

Nicole is een zeer gedreven en professionele docent die je op een prettige en structurele manier door de lesstof heen loodst.
Ze weet je te motiveren op het moment dat dit nodig is. Ik ben dan ook altijd met plezier naar Weesp gegaan om de lessen te volgen.

Kortom als je overweegt om Duitse lessen te volgen ben je bij Nicole aan het juiste adres!

Roel Degenhardt

“Nicole is echt goed in haar vak!”

Ik heb binnen een half jaar mijn B2-Certificaat kunnen halen. Dit absoluut, dankzij de goede lessen van Nicole. 

Nicole is geïnteresseerd en heel erg geduldig, ze maakt lesmateriaal op maat en kan perfect inschatten wanneer er nog wat meer tijd besteed moet worden aan een bepaald onderwerp. 

De lessen begonnen altijd met even kort bijkletsen en natuurlijk een warm ontvangst door Poes Emma ;). De voorbereidingen bestaan niet enkel uit opdrachten, maar Nicole stuurt ook vaak leuke documentaires door of podcasts. Dit houdt het leren leuk! 

Bij Nicole kan je écht eerlijk zijn en wordt de les keer op keer aangepast aan de individuele behoefte en niveau. Zelfs toen ik al in Zwitserland was voor mijn nieuwe baan als verpleegkundige, hebben we de lessen op een fijne manier kunnen voortzetten via Skype. 

Nicole is echt goed in haar vak! Dankzij haar behaal je zeker het doel dat je wilt behalen. Bedankt Nicole!

Sanne Rustemeijer
Verpleegkundige

“Ik kan Nicole van harte aanbevelen!”

Nicole is een ervaren, kundige, gepassioneerde en motiverende lerares Duits. Zij heeft mij in relatief korte tijd van een zeer beperkt niveau Duits naar een niveau gebracht waarop ik met vertrouwen en met succes, workshops en coaching aan Duitse leidinggevenden heb kunnen geven, van 1ste lijns- tot Executive niveau. Ik kan haar van harte aanbevelen!

Reinoud Slot

“5 sterren!”

Ik heb samen met Nicole mijn Duits van nul naar B2 niveau gebracht. De lessen waren op maat gemaakt. Nicole wist me steeds op het juiste moment weer te motiveren om door te gaan.

Ik kan Nicole alleen maar met 5 sterren aanbevelen: een vakvrouw en een fijn persoon om les van te krijgen. Ik vond het een prachtige reis die we samen gemaakt hebben.

Willem van Heerdt

“Maatwerk in een ontspannen sfeer!”

Plotseling kreeg ik de baan die ik wilde in Duitsland! Aangezien mijn Duits inmiddels erg was weggezakt, heb ik contact opgenomen met Nicole. Haar doelgerichtheid en kennis van zaken op het gebied van Medisch Duits sprak mij meteen aan. Met lessen Duits op maat heb ik in vliegende vaart alle kennis weer opgehaald.

Nicole heeft mij optimaal voorbereid op de Fachsprachprüfung. De cursus Medisch Duits van Nicole van der Heide is maatwerk in een ontspannen sfeer. Dit geeft een uitstekende voorbereiding op een baan in Duitsland!

Eric te Gussinklo (thorax-chirurg)

“De lessen zijn goed aangepast op het individuele niveau!”

Voor een baan als medisch specialist in Zwitserland heb ik lessen bij Nicole gevolgd. In het begin naast mijn huidige werk in Nederland. Ik heb de lessen zowel bij haar thuis als via Skype gevolgd. Ik vind beide methoden zeker aan te bevelen.

De lessen zijn gestructureerd en goed aangepast op het individuele niveau. Dit vond ik erg belangrijk. Ik wilde snel goed Duits leren en ook medische inhoudelijke termen. Dat is gelukt! Uiteindelijk komt het er op neer dat hoeveel tijd je er zelf in stopt, meebepaalt wat je eruit haalt. Nicole coacht je daar ook bij, en houdt je goed bij de les!

En, als kers op de taart ben ik bij mijn eerste sollicitatiegesprek in het Duits direct aangenomen!

Y. van Loon (KNO-arts)

“Topkwaliteit”

Ik ben bij Nicole begonnen met Duitse lessen vanwege een nieuwe baan als arts in Duitsland. Hoewel ik nog geen Duits sprak, heeft ze me heel doelgericht en snel op niveau gebracht. Zo ben ik niet alleen meteen geslaagd voor mijn B2-toets, maar ook voor de Fachsprachprüfung!

IMG 20231112 WA0003

Nicole is een uitstekende lerares, ze is professioneel, vriendelijk en doelgericht. Haar lessen zijn op maat, ze weet altijd de juiste oefeningen te vinden, en blijft je motiveren als het minder gaat. Ze levert topkwaliteit.

Dank je wel Nicole voor jouw enorme inzet! Het resultaat is er naar.

Iringo Kovács
patholoog

“Zeker een aanrader!”

Sinds dit jaar heb ik een andere functie binnen ons bedrijf, waardoor ik steeds meer te maken krijg met onze Duitse partner in Wuppertal. Na wat zoeken op internet ben ik heel blij dat ik uiteindelijk bij Nicole terecht ben gekomen. Erg fijne lesstof en alles op je eigen tempo. Nicole is altijd bereikbaar voor vragen en extra uitleg. Perfecte bouwstenen om uiteindelijk, als beginner, het B2-niveau te bereiken.
Zeker een aanrader als je op zoek bent naar een iemand die jouw Duits op een fijne manier naar een (nog) hoger niveau tilt!

John Verweij (Tradekar)

“Er is geen betere docent dan Nicole.”

Wie graag Duits zou willen leren, die hoeft niet verder te zoeken.  Mijn dochter van 11 jaar oud, heeft in een jaar tijd Duits moeten leren vanwege emigratie. Dat was een pittige uitdaging voor mijn dochter. Nicole wist precies hoe zij dat moest aanpakken. Zij weet de lessen zo te maken, dat het boeiend blijft. De lessen zijn zeer afwisselend. Daarbij heeft zij heel veel geduld, want het was zeker niet altijd makkelijk voor mijn dochter om zich tijdens de Duitse lessen te concentreren, terwijl andere kinderen uit haar klas geen Duits hoefden te leren. Nicole wist mijn dochter altijd weer te motiveren. Ik kan daarom alleen maar positief zijn over Nicole.
Ik geef haar 5 sterren, want een betere juf had ik voor mijn dochter niet kunnen wensen!!

Een super tevreden moeder

“Ik was niet bang om fouten te maken!”

Dankzij Nicole van Instituut van der Heide heb ik in een korte tijd goed Duits leren spreken, schrijven en verstaan. De lessen waren goed afgestemd op mij, als persoon en hetgeen waarvoor ik Duits moest leren. Daardoor pikte ik het snel op en keek ik er telkens naar uit om de lessen te volgen.
Daarnaast zijn de lessen van Nicole niet saai of onpersoonlijk, waardoor er een goede sfeer hangt en ik niet bang was om “fouten” te maken.

Benthe Pusch (verpleegkundige)

“Een professionele vakvrouw!”

Na onze voorgenomen emigratie moesten we nog Duits leren. Ik had geen Duits gehad op school en mijn man 1 jaar en had het vervolgens met dezelfde snelheid weer laten vallen. Nu moesten we.

Al heel snel viel onze keuze voor de lessen op Instituut van der Heide en dat was echt de beste keuze! Nicole heeft ons op maat opgeleid, motivatie was wel eens een onderwerp van gesprek.

Nicole kon ons iedere keer weer op weg helpen. Met haar warme persoonlijkheid en de op ons afgestemde lessen hebben we ons Duits op Goethe B2 niveau gekregen en zijn dan ook geslaagd voor ons examen.

We kunnen de lessen bij Nicole van harte aanbevelen, ze is echt een professionele vakvrouw. Dank je wel Nicole, voor de inspanningen en het luisterend oor.

We missen jouw lekkere kopjes koffie en de kat die af en toe haar neus om de hoek stak. De boeken met het naslagwerk van Nicole zijn nog vaak bij ons op tafel te vinden.

Marianne en René Kuil

“Een aanrader!”

In het voorjaar ben ik begonnen met Duitse les bij Duits Instituut van der Heide. Omdat ik werkzaam ben bij Monarch, een bedrijf waarvan de roots in Duitsland liggen, wilde ik graag de taal leren beheersen.

De leuke en professionele manier van les geven, die ook nog eens op maat is afgestemd, hebben ervoor gezorgd dat ik mezelf inmiddels al aardig goed kan redden in het Duits.

Ik kan iedereen die is geïnteresseerd in een cursus Duits dan ook aanraden om deze te volgen bij Nicole!

Barry Baecklant

“Als je goed Duits wilt leren, dan moet je bij Nicole zijn!”

Ik wilde graag als arts in Duitsland kunnen werken. Daar heb je een B2-Zertifikat voor nodig.

Bij Instituut Van Der Heide heb ik in acht weken Medisch Duits geleerd. Een intensieve periode maar door de persoonlijke draai die Nicole aan haar lessen gaf bleef het leuk, zelfs om de huiswerkopdrachten te maken! Deze maakte Nicole vaak zelf en persoonlijk op mij afgesteld. Dat was echt een groot pluspunt!

In korte tijd heb ik heel veel geleerd van en over het Duits, alles dankzij Nicole haar goede lessen en haar aanpak. Nicole maakt Duits leuk en zeer begrijpelijk, en als je moeite hebt met een onderdeel dan herhaalt ze het zo vaak als nodig en laat je genoeg oefenen.

Daniëlle Blom (arts)

Duits Instituut Van der Heide | Slijkstraat 16-I 1381 BA Weesp | T 0294-785778 | M 06-38360004