Medisch Duits voor artsen en verpleegkundigen

DSC00189 web

Taaltrainingen met resultaat

Nicole van der Heide heeft al vele medische professionals geholpen in een Duitstalige omgeving te functioneren. Zij is goed bekend met het vereiste taalniveau om in Duitsland of Zwitserland te mogen werken. Nicole begeleidt regelmatig artsen en verpleegkundigen die – soms onder grote tijdsdruk – het Duits beter willen beheersen.

Bij een cursus medisch Duits ligt de nadruk op het versterken van uw professionele communicatieve vaardigheden in het Duits. Zo leert u relevante vragen te stellen aan patiënten, in eenvoudige bewoordingen de diagnose en behandeling uit te leggen, en uw bevindingen in het Duits te delen met vakgenoten. U bouwt snel de vaardigheden op die u nodig heeft in een Duitstalige medische omgeving.

Kortom, een taaltraining medisch Duits is onmisbaar voor verpleegkundigen, operatieassistenten, anesthesisten en medische specialisten die in Duitsland of Zwitserland willen werken.

siemens healthineers enterprise services customer references mater private 16 9 058552368 1

“Fachsprachprüfung” – grondige voorbereiding is cruciaal

Alle buitenlandse artsen die in Duitsland of Zwitserland willen werken, hebben extra certificaten nodig als bewijs van hun Duitse taalvaardigheid.

In Duitsland is dit de zogeheten Fachsprachprüfung: een taal- en praktijkexamen medisch Duits op zeer hoog niveau. U moet eerst slagen voor dit examen, anders mag u uw medische beroep niet uitoefenen in Duitsland.

Streng beoordeeld

De ervaring leert dat veel artsen het niveau van de Fachsprachprüfung onderschatten.

Een goede beheersing van de Duitse taal is in ieder geval vereist. Daarnaast moet de kandidaat in zeer korte tijd een volledige anamnese afnemen, hiervan schriftelijk verslag doen, en overleg kunnen plegen met collega-artsen. Al deze onderdelen worden streng beoordeeld.

Zonder grondige voorbereiding is het vrijwel onmogelijk de Fachsprachprüfung te halen.

Een intensief individueel leertraject is de beste manier om uw slagingskans aanmerkelijk te vergroten. Nicole van der Heide heeft in de afgelopen jaren tientallen artsen begeleid naar een succesvolle Fachsprachprüfung. Zij weet precies waar u aan begint, en wat er nodig is om u te laten slagen.

Nicole is universitair bevoegd docent Duits. Daardoor kan zij ieder leertraject afstemmen op de behoeften van de individuele cursist.

Er is geen ‘standaard aanpak’, want niemand is een ‘standaard cursist’.

Voor wie is een cursus medisch Duits interessant?

Een cursus medisch Duits is ideaal voor artsen, verpleegkundigen en andere medische professionals die in Duitsland of Zwitserland willen werken.

U leert soepel in het Duits te communiceren met patiënten en collega’s. Iedere cursus medisch Duits wordt individueel afgestemd op uw leerdoelen. Deze aanpak is bewezen effectief.

Duits voor medische beroepen

natanael melchor 43LwvC eQPM unsplash

“In één keer geslaagd!”

Ter voorbereiding op de Fachsprachprüfung ben ik na een zoektocht uitgekomen bij Duits Instituut van der Heide.

Nicole had een goede en realistische aanpak om mij in een periode van 4 weken voor te bereiden met zowel de grammatica (Duits C1 niveau) als de medische vaktaal. De op maat gemaakte huiswerkopdrachten zorgden ervoor dat alles beter bleef hangen en we hebben veel geoefend met simulaties.

Tijdens de lessen was er een ontspannen en open sfeer, waar je met al je vragen bij Nicole terecht kon; trouwens ook buiten de lessen om! Nicole is vakkundig, enthousiast, erg gedreven en weet je op de juiste momenten weer te motiveren. Kortom, ik zou de lessen van Nicole zeker aanraden!

Natasja Ramnath, thorax-chirurg
Meer referenties

Duits Instituut Van der Heide | Slijkstraat 16-I 1381 BA Weesp | T 0294-785778 | M 06-38360004