Nicole van der Heide heeft vele jaren ervaring als eerstegraads docent Duits.

Nicole is native speaker. Zij is tweetalig opgevoed en opgeleid. Zij studeerde onder meer Duits en geschiedenis aan de Georg August Universiteit in Göttingen (Duitsland). Zij werkte na haar afstuderen als docent Duits in de volwassenen educatie en in het voortgezet onderwijs. Ook was zij als docent verbonden aan de Universiteit van Jena (Duitsland).

In Nederland studeerde Nicole Duitse taal- en letterkunde en Duitslandstudies aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar zij ook de post-doctorale universitaire lerarenopleiding met goed gevolg doorliep. Ten slotte heeft Nicole een propaedeuse Psychologie van de Universiteit van Amsterdam.

Nicole is goed bekend met de Duitse cultuur – inclusief de Duitse manier van zaken doen. Daarnaast is zij zowel theoretisch als praktisch goed onderlegd, waardoor zij iedere cursist optimaal kan begeleiden. Haar praktijkgerichte aanpak sluit goed aan bij mensen met een drukke baan.

Leer Duits van een specialist

Een training Duits bij Instituut Van der Heide is een bijzondere ervaring. U leert de Duitse taal op een manier waar u daadwerkelijk verder mee komt. De lessen zijn onvergelijkbaar met de klassikale aanpak die u kent uit uw schooltijd. Nicole helpt u stap voor stap soepel te communiceren in het Duits. Alle relevante aspecten van de taal komen daarbij aan bod.

Persoonlijke doelen

Een-op-een met Nicole gaat u aan de slag met uw persoonlijke doelen. Dat kan een beurspresentatie zijn, een medisch examen, of ‘gewoon’ beter Duits leren voor uw dagelijkse werkzaamheden. De training wordt in alle gevallen op maat gemaakt.

Vrijblijvende intake

Om uw Duitse taaltraining vorm te geven, kijken we eerst wat uw huidige startniveau is. Dit gebeurt in de eerste les, die verder nergens toe verplicht. We bespreken wat u wilt bereiken, en wat daarvoor nodig is. Vervolgens geeft Nicole een inschatting van de verwachte investering – in geld en in tijd – om het gewenste niveau te bereiken.