Meer referenties …

“Grondig voorbereid op het Goethe examen!”

Wij hebben met veel plezier samen Duitse les gevolgd bij Nicole van der Heide, ter voorbereiding van onze emigratie. Nicole gebruikt haar eigen lesmateriaal en dit vonden we heel prettig. Bovenal zijn we heel grondig voorbereid op het Goethe examen. We wisten daardoor precies wat we konden verwachten toen het zover was. We zijn ook meteen geslaagd. Hartelijk dank daarvoor!

Peter en Nel

“Nogmaals bedankt voor alles!”

Door mijn zeer onregelmatige werkuren als arts was het onmogelijk om elke week op een vast moment ergens les te volgen. Dankzij de Skype-cursus van Nicole was het echter ontzettend makkelijk om vanuit Antwerpen wekelijks lessen te kunnen volgen op steeds wisselende momenten. De lessen waren zeer goed opgezet en werden steeds aangepast aan hoe makkelijk of moeilijk bepaalde elementen mij afgingen.

Dankzij Nicole was het afleggen van het B2-examen totaal geen probleem. Instituut Van der Heide is een absolute aanrader. Nogmaals bedankt voor alles!

Koen Hezemans (arts)

“Het is gelukt!”

Onverwacht is ons gezin naar Duitsland verhuisd! Op zoek naar iemand die mij snel en goed Duits zou kunnen leren kwam ik terecht bij Instituut van der Heide. Via Skype heb ik in zeer korte tijd Duits geleerd van Nicole. Op de middelbare school was ik erg slecht in Duits en had er daarom een hard hoofd in dat ik deze taal ooit onder de knie zou kunnen krijgen.

Maar het is gelukt! In lessen op maat, afgestemd op mijn niveau, mijn werkzaamheden en op mij als persoon, heb ik in een aantal maanden de basis kunnen leggen om me in het Duits te kunnen redden. De heldere lesstof gebruik ik vaak als naslagwerk.

Ook onze dochter van 14 heeft les op maat gekregen van Nicole, waarmee ze een enorme stap heeft kunnen zetten in het Duits spreken. Op school heeft ze daardoor makkelijker aansluiting kunnen vinden en gaat het verder leren van de Duitse taal haar goed af dankzij de basis die ze bij Nicole heeft gelegd. Dankjewel Nicole voor je professionele lessen en je betrokkenheid als persoon. We kunnen je ten zeerste aanbevelen.

Anneke en Jet van Os

“Ik heb grote stappen gemaakt in het communiceren met mijn Duitse collega’s!”

Ik kan echt iedereen de Duitse lessen van Instituut van der Heide aanraden! Aangezien ik voor een Nederlandse vertegenwoordiging werk van een Duitse fabriek, heb ik veel contact met Duitse collega’s. Het betreft hier dan vaak technische vragen of overleg over ons product. Ik heb in de afgelopen periode lessen gevolgd bij Instituut Van der Heide. Hier heb ik met enorm veel plezier en toewijding van Nicole van der Heide veel geleerd.

Heel prettig vond ik, dat er 1 op 1 les gegeven wordt op precies het niveau waar ik me bevond. Mocht ik in de toekomst een opfriscursus willen volgen, of nog een stap verder in de Duitse taal willen maken, doe ik dit zeker weer bij Instituut van der Heide. Nicole nogmaals bedankt voor jouw inzet en de leuke lessen.

Ischa van Emmerik

“Nicole, dank je wel voor het meedenken!”

Mijn boek was vertaald in het Duits. Ik mocht een promotietour maken. Ik dacht: dat doe ik wel even, mijn Duits op niveau brengen.
Nicole maakte voor mij een op maat toegesneden pakket. Veel tijd hadden we niet. Dat betekende dat ik veel huiswerk moest doen, veel moest herhalen. Dit alles om uiteindelijk een lezing in het Duits te kunnen houden.

Ik kan niet anders zeggen dan dat het de moeite waard is geweest. Na 10 lessen heb ik op 3 plekken in Duitsland en Noord-Italië, waar men ook nog Duits spreekt, een lezing gegeven waar ik niet zenuwachtig voor was. Ik hield me staande bij de vragen na afloop. Er zijn zelfs nieuwe verzoeken voor lezingen uit voortgekomen en ik kreeg complimenten over mijn Duits. Nu is het een kwestie van bijhouden. Het lesmateriaal dat ik van Nicole heb gekregen is een fijn naslagwerk geworden.

Ik raad de Duitse lessen van Nicole aan iedereen aan die een specifiek doel heeft en er echt voor wil gaan.

Olga Majeau

“Ik heb snel progressie gemaakt in medisch Duits via een gepersonaliseerde Skype cursus!”

Nadat ik verscheidene instituten had aangeschreven, is uiteindelijk mijn keuze vrij snel gevallen voor Nicole. Dit omdat ik vanaf het eerste moment de indruk kreeg dat ze een volledig gepersonaliseerde cursus Duits aanbood, wat op een voor mij logische wijze opgebouwd was (veel herhalen, mathematische aanpak).

Het contact was altijd prettig, maar ook doel- en prestatiegericht. Ondanks mijn drukke agenda, was het altijd mogelijk om meerdere lessen per week in te plannen, ook in de avonden/weekends of ’s ochtends vroeg. Derhalve zou ik iedereen Nicole van harte aanbevelen!

Kadir Yozgatli (anesthesioloog)

“Nicole has been a great teacher for our son!”

Our son is coming from an international family and  has been studying languages, including German. His objective was to improve his German so he could in the future move to a German speaking country.

Nicole has provided the support we needed to get him to the required level. Nicole’s capability to work with children and make the classes so enjoyable has been a great help to us.

We would like to thank Nicole for her flexibility and the great time our son had.

Andrea Gondova

“Nicole vindt telkens leuke manieren om met Duits bezig te zijn!”

Als kleuter had ik in Duitsland gewoond, maar om met Duitse vrienden te kunnen blijven praten was er een lerares nodig. Concreter dan dat waren de plannen niet, maar zeker is intussen wel dat we het met Nicole ontzettend hebben getroffen.

Ik heb inmiddels mijn B2 en zelfs C1 diploma in de wacht weten te slepen. Dit succes is mede te danken aan Nicoles geduldige en heldere uitleg, kritische opmerkingen en het speciaal voor ons samengestelde huiswerk. Bijvoorbeeld interessante Duitse literatuur die in de les wordt nabesproken.

Nicole vindt telkens leuke manieren om met Duits bezig zijn. Zij weet ook precies wat je tijdens het examen te wachten staat. Nicole zorgt voor afwisseling in de les en ziet het gelijk wanneer je toe bent aan extra uitdaging.

Een lerares die zo veel in huis heeft als Nicole, daar kan je lang naar zoeken!

Lisoula Feenstra

“Voor iedereen die iets aan zijn Duits wil doen: dit is zonder twijfel het juiste adres!”

Voor mijn nieuwe baan in Duitsland wilde ik mijn Duits in zéér korte tijd sterk verbeteren. Nicole ging uit van mijn persoonlijke verbeterpunten.

Nicole maakte voor mij een cursus op maat in plaats van een standaard programma!

Dirk Littooy

“Nicole motiveert je het beste uit jezelf te halen!”

Ik woonde al drie jaar in Zwitserland en vond het erg vervelend, dat ik nog steeds zo gebrekkig Duits sprak. Daarom ben ik begonnen met Skype lessen bij Nicole.

Ik ben zeer tevreden. Nicole luistert naar je en begrijpt snel wat je nodig hebt. De opbouw van het lesprogramma is overzichtelijk en gestructureerd, en het huiswerk sluit hierop aan. Nicole maakt het niet te makkelijk. Als het wel even te moeilijk wordt, legt ze het geduldig nog een keer uit en dan valt alles op zijn plek.

Ik ben erg blij dat ik steeds beter uit mijn woorden kom: bij de bakker, de dokter en de mama’s op het schoolplein. Dit was me zonder Nicole niet gelukt!

Margriet Visscher – via Skype vanuit Zürich

“Met veel plezier heb ik een stoomcursus Duits gevolgd bij Nicole van der Heide.”

Nicole is in staat geweest mij, als beginneling, een stevige basis mee te geven. Ik heb Nicole ervaren als een geduldige, toegewijde en bijzonder motiverende docent. Kortom een vakvrouw.

Niels Kooijman

“Ik ben verbazend snel vooruit gegaan!”

Ik wil als arts in Duitsland gaan werken. Daarvoor moet ik een examen medisch duits en het B2-examen van het Goethe Instituut halen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een privédocent. Met name vanwege haar ervaring met het voorbereiden van medici op deze examens stuitte ik al snel op Nicole van der Heide en haar Duits Instituut. Dat zij in Weesp woont en ik in Groningen is geen probleem: ik volg de lessen via Skype. Al tijdens de proefles was ik hier volledig aan gewend. Het comfort van Duitse les in de buurt van mijn eigen espressoapparaat bevalt me uitstekend.

De lessen zijn nog beter dan ik had gehoopt! Nicole jaagt je niet door een vastliggende lesmethode heen, maar past de inhoud van de lessen aan aan je eigen wensen en niveau. Ze is een bijzonder prettige docent, die het doorheeft als je iets niet begrijpt, en wat voor uitleg of voorbeelden je nodig hebt. Hierdoor ben ik verbazend snel vooruitgegaan, na twintig lessen heb ik nu min of meer B2 niveau bereikt, terwijl ik van zeer middelmatig middelbare-school-Duits kwam.

Anders dan op de middelbare school kijk ik tegenwoordig uit naar Duitse les, en raad ik Duits Instituut Van der Heide van harte aan, niet alleen aan artsen die zich op de verplichte examens willen voorbereiden. Verder is de sfeer is altijd ontspannen, wordt er gelachen en loopt Nicoles kat Emma vrijwel iedere week een keer over het toetsenbord om te laten zien wie er de baas is…

Hans de H.– via Skype vanuit Groningen

“Ik kan Duits Instituut Van der Heide aan iedereen aanraden!”

Dankzij de effectieve manier van lesgeven is mijn niveau Duits in korte tijd enorm gestegen, én kan ik binnenkort mijn Goethe B2-examen gaan voorbereiden.

Mijn lessen zijn via Skype. Ik vind dat een prettige manier van werken. Zo verlies ik geen reistijd en hebben we dankzij de camera toch nog een soort van persoonlijk contact.

Ik heb nu ca. 20 lessen bij Instituut van der Heide gevolgd en ik ben zeer tevreden. De service is uitermate professioneel en de docente is erg goed en vriendelijk. Ze weet altijd duidelijk de grammatica uit te leggen en me te behoeden voor typische valkuilen.
De docente is altijd op tijd en goed voorbereid. Ze stuurt de op maat gemaakte stof en de te behandelen opdrachten van te voren per email toe zodat ik de lessen thuis kan voorbereiden.”

Kristie– via Skype vanuit Hamburg

“Nicole is een echte vakdocent met hart voor de Duitse taal!”

Als verkeersvlieger vind ik het belangrijk dat ook het luchtvaartjargon in de lessen aan de orde komt. Nicole maakt iedere les voor mij op maat, waardoor er veel mogelijkheid is voor eigen inbreng.

Dat Nicole zelf Duitse roots heeft, is van grote waarde. Ze weet snel wat mijn aandachtspunten zijn en helpt mij iedere les weer een stap verder. Gezien mijn onregelmatige werktijden, is het fijn dat Nicole flexibel is in het maken van afspraken. De sfeer tijdens de lessen is altijd erg goed en constructief.

Kortom: Als je het Duits goed onder de knie wilt krijgen, moet je zeker naar Instituut van der Heide!

Menno Veldman

“Nicole heeft me bij de voorbereiding op het staatsexamen Duits VWO in een korte tijd veel geleerd.”

Mede dankzij de persoonlijke en professionele aanpak, wordt er goed gekeken naar wat je als individu het beste kunt gaan bestuderen en in welke volgorde. Ik ben geslaagd en heb nog meer plezier in de taal gekregen!

Wessel Weerdenburg

“De lessen zijn professioneel in elkaar gezet! Ze sluiten goed aan op mijn niveau en mijn doel.”

Ik kan de Duitse les bij Nicole van harte aanraden! De sfeer tijdens de les is prettig en ontspannen. Dat draagt zeker bij aan het leren van een nieuwe taal. Bij binnenkomst staat het theewater al te koken. Er ligt dan altijd een nieuwe op maat gemaakte les voor mij klaar. Inmiddels volg ik bijna een half jaar Duitse les bij Nicole. Ik wil graag naar Zwitserland om als verpleegkundige te werken.

Het huiswerk is goed te doen. Het is mij altijd helder wat er van mij wordt verwacht. Een groot deel van een nieuwe taal leren ligt natuurlijk ook bij je eigen inbreng en motivatie. Dankzij de lessen van Nicole heb ik er vertrouwen in dat het mij lukt!

Joya Meijer

“Nicole, nogmaals bedankt voor de lessen!”

Ik heb afgelopen jaar mijn eindexamen HAVO zonder het vak Duits gedaan. Omdat ik nu aan het VWO ga beginnen, heb ik Duits als extra vak nodig. Daarom ben ik in de zomervakantie met een stoomcursus Duits begonnen.

Dankzij de intensieve zomercursus van Instituut Van der Heide kon ik mijn achterstand in korte tijd flink ophalen. Ook na de lessen kon ik nog even zelfstandig blijven studeren met hulp van Nicole.

Gelukkig kan ik nu goed meekomen met het niveau op het VWO.

Vincent

“Nu ik in Duitsland woon, merk ik pas echt hoeveel ik bereikt heb!”

Nicole hielp mij in een korte tijd Duits te spreken en schrijven op B2 niveau. Ondanks een persoonlijk zware periode, waar Duits leren echt niet altijd bovenaan mijn lijst stond, wist Nicole mij iedere keer weer te motiveren om door te zetten.

Nicole maakt huiswerk op maat, waardoor het leuk is om er mee bezig te zijn. Ook vond ik het prettig dat Nicole erg vaardig is in de Duitse en de Nederlandse taal. Hierdoor kan ze de verschillen en gelijkenissen goed uitleggen. Ik vond het een zeer prettige samenwerking.

Ik kan een taalcursus bij Instituut Van der Heide zeker aanraden!

Vincent Bol

“Een perfecte voorbereiding op mijn B2-examen!”

Binnenkort hoop ik in een Zwitsers ziekenhuis te kunnen gaan werken. Als voorbereiding volg ik elke week Duitse les bij Nicole. De lessen van Nicole zijn een perfecte voorbereiding op mijn B2-examen.

Nicole past elke les aan op mijn niveau en moeilijke lesstof behandelt ze meerdere keren zodat ik het goed onder de knie krijg. Ook de medische terminologie neemt ze mee in de grammaticale oefeningen. De lessen zijn (met mijn onregelmatige rooster) flexibel in te plannen en lijken altijd voorbij te vliegen.

Dankzij Nicole ga ik over 2 maanden met een goed gevoel en goede voorbereiding mijn B2-Prüfung maken.

Linda Pronk

“Ik ben een stuk beter in Duits geworden!”

Wekelijks heb ik een uur privéles bij Nicole. Inmiddels ben ik ruim een 1/2 jaar verder. Ik dacht dat ik het al aardig kon, maar dat bleek toch iets minder waar te zijn.

Nicole is een hele goede lerares, didactisch steengoed zelfs. Stap voor stap, herhalend en opbouwend gaan we door de hele leerstof heen. Ik heb er mede door haar echt plezier in, ondanks het huiswerk en zo.

Wat ik heel bijzonder vind, is dat ik in de huiswerkopgaven, die ze zelf maakt, het plezier voel en ervaar dat zij in haar werk heeft. Dat stimuleert mij enorm om over 3 maanden mijn Goethe-B2 examen te halen.

Dion Zoontjens

“Nicole heeft het onmogelijke waar gemaakt!”

Ik was net moeder geworden, was bezig met een verhuizing en had ook nog eens nieuwe baan als arts in Duitsland. Ik had dus wel wat anders aan mijn hoofd dan Duits leren. Maar Nicole wist me iedere keer weer te motiveren om door te zetten. Zij is een uiterst geduldige en betrokken docente. In zeer korte tijd heeft Nicole me weten voor te bereiden voor het Goethe-Zertifikat B2.

Nicole geeft op de persoon gerichte lessen. Hierdoor kon ik snel vooruitgang boeken en dit werkte motiverend. Zonder Nicoles hulp was het mij nooit gelukt om me voor te bereiden op het examen!

Door de professionele werkwijze van Nicole ben ik geslaagd en heb ik mijn Goethe-Zertifikat B2! Duits Instituut Van der Heide is zeker een aanrader!

Bahar Yildiz (gynaecoloog)

“Ik heb erg veel aan de lessen van Nicole gehad!”

Ik ben bij Nicole terechtgekomen, omdat ik binnenkort drie maanden skiles ga geven in Oostenrijk en mijn Duits daarvoor wilde verbeteren. Dankzij Nicoles uitleg leek de Duitse grammatica opeens veel makkelijker dan op de middelbare school.

De lessen zaten altijd goed in elkaar. Alles werd afgestemd op mijn persoonlijke doel. Zo maakte ze bijvoorbeeld aparte opdrachten met woorden, die ik in de praktijk regelmatig nodig zal hebben.

Kortom, Instituut van der Heide kan ik aan iedereen aanraden!

Marlou Jacobs

“Ik vond de lessen erg goed!”

Ik wilde op zeer korte termijn privélessen Duits volgen. Mijn doel was om binnen twee à drie weken zo goed Duits te kunnen spreken, dat ik een sollicitatiegesprek zou kunnen voeren, medische vaktermen zou beheersen en goed met patiënten en collega’s zou kunnen communiceren. Dit alles om in een Zwitsers ziekenhuis goed te kunnen functioneren. Een pittige klus – met als enige voorkennis een zelfstudie Duits van de LOI.

Nicole geeft heel duidelijk, gestructureerd en gericht les, waarbij er ook ruimte is voor eigen inbreng. Ze maakt heldere samenvattingen en goede thuisopdrachten, die grondig worden doorgenomen. Met de onderdelen waar ik moeite mee had, gingen we extra aan de slag.
Hierdoor boekte ik zeer snel vooruitgang en ben ik er nu klaar voor om in het buitenland te functioneren!

Cynthia Frankfort

“Nicole is flexibel, geduldig, erg ervaren en op de persoon gericht.”

Sinds augustus dit jaar volg ik Duitse les bij Nicole via Skype (ik woon in Zwitserland). Mijn doel is om mijn B2 certificaat te behalen via het Goethe instituut. We plannen wekelijks twee lessen in, en ruim voor iedere les krijg ik mijn huiswerk opgestuurd.

Nicole is flexibel, geduldig, erg ervaren en op de persoon gericht. Dit maakt dat ze zich onderscheid van andere aanbieders; ze heeft een gedegen voorbereiding en ze past de lesstof volledig op mijn behoeftes aan. Hierdoor heb ik echt het gevoel dat ik de stof snel oppik en goede vooruitgang boek.
Ik kan de lessen bij Nicole alleen maar aanraden!

Paula – via Skype vanuit Zürich

“Nicole heeft een aanstekelijk enthousiasme!”

De afgelopen periode heb ik Nicole leren kennen als een zeer deskundig en professioneel docent die –ondanks mijn gebrek aan talent- altijd vriendelijk en geduldig is. Ook heeft zij een aanstekelijk enthousiasme wat een extra stimulans voor mij was om te leren. Nicole is enorm flexibel en zij heeft de structuur neergezet waardoor ik nu de Duitse taal zo goed beheers dat ik binnenkort examen ga doen bij het Goethe instituut. Kortom ik ben bijzonder enthousiast over Nicole en beveel haar van harte aan.

Vanwege een nieuwe functie als medisch specialist in Zwitserland heb ik Instituut Van der Heide benaderd om mij te begeleiden naar een beheersing van de Duitse taal op B2 niveau. Dit was geen gemakkelijke opgave omdat ik als medicus bèta georiënteerd ben en zoals menig medisch specialist, wat dyslectische trekken heb. Ook had ik na 3 VWO–op wat wintersport Duits na- de Duitse taal eigenlijk niet meer gebruikt. Bij mijn zoektocht naar begeleiding heb ik bewust gekozen voor een kwaliteits instituut waarbij direct aangesloten werd op mijn kennisniveau van de Duitse taal.

Dankzij de individuele begeleiding werden binnen een kort tijdsbestek grote stappen gemaakt. Het aangeboden ‘’maatwerk’’ speelde hierin mee, maar ook  de flexibiliteit van Nicole, waarbij soms afspraken vroeg in de avond en het weekend tot de mogelijkheden behoorden. Ook werd de medische spreekvaardigheid regelmatig geoefend wat voor mijn toekomstige werkzaamheden van groot belang is.

Dr. Frank Bouwmeester

“Het was erg fijn om met Nicole aan mijn Duits te werken!”

Ik wilde in korte tijd, 4 weken, mijn Duitse spreekvaardigheid zoveel mogelijk opkrikken. Ik ga als ski-leraar in Oostenrijk aan de slag en maakte mij druk om mijn Duits.

Met 4 uur Duits per week (Nicole had gelukkig een flexibele agenda), is het gelukt om ervoor te zorgen dat ik met een prettig gevoel naar Oostenrijk vertrek. Door de gerichte oefeningen van Nicole en haar geduld om alles goed uit te leggen is mijn niveau in korte periode van nul (en dus onzeker) naar ruim voldoende (en dus met vertrouwen naar Oostenrijk) gegaan.

Reimer Stubbé

“Als je de Duitse taal echt goed wilt leren, moet je bij Nicole zijn!”

Ik heb een examencursus Duits gevolgd. In 10 weken heb ik meer Duits geleerd dan in 5 jaar op school.

Nicole geeft je alle persoonlijke aandacht, heeft heel veel geduld, geeft duidelijke uitleg en als je iets niet begrijpt, vindt ze het geen probleem om het nog een keer uit te leggen. Ook zorgt ze voor opdrachten en huiswerk die bij je niveau passen, er is genoeg te doen dus!

Danique

“De wijze van lesgeven, de opbouw van de lessen en de sfeer tijdens de lessen vond ik zeer aangenaam en ontspannen.”

Ik wilde graag mijn spreekvaardigheid Duits verbeteren. In 10 lessen is dat goed gelukt en heb ik veel geleerd; niet alleen mijn spreekvaardigheid is verbeterd maar ook de grammatica kwam uitgebreid aan bod waardoor ook mijn schrijfvaardigheid is verbeterd.

Belinda Leeuwenhage

“Nicole levert beslist maatwerk!”

Omdat ik binnenkort in de Zwitserse gezondheidszorg ga werken en mijn “Steenkolenduits” wilde verbeteren, zocht ik een échte docent Duits en geen werkstudent. In Nicole heb ik die persoon gevonden.

Ik heb Nicole leren kennen als een uitstekend docente maar ook als een betrokken persoonlijkheid. Ze is zeer flexibel in het maken van lesafspraken. Zelfs op zondagochtend was ik welkom.

Dat Nicole iedere les echt op maat maakt, blijkt onder meer uit de huiswerkopdrachten die op mijn persoonlijke situatie waren afgestemd. Ik heb dit als zeer prettig en motiverend ervaren. Na vijf weken van intensieve taaltraining heb ik inmiddels zoveel vooruitgang geboekt, dat ik met vertrouwen sollicitatiegesprekken in Zwitserland ga voeren.

Nicole, ik wil je ook op deze weg heel hartelijk bedanken.

Arnold Zweers

“Het gehalte van het onderricht is beslist concurrerend met Regina Coeli (‘nonnen in Vught‘), tegen een veel aantrekkelijker tarief.”

Ter voorbereiding van onze voorgenomen vestiging in Duitsland hebben wij drie maanden een intensieve privétraining op maat gevolgd bij Nicole. Inmiddels zijn we in heel behoorlijk Duits in staat om:

  • onszelf en onze bedrijven zakelijk te presenteren;
  • zakelijke correspondentie te voeren;
  • te converseren zakelijk en privé;
  • media-uitingen 100% te begrijpen en 80-90% te verstaan.

Niveau en inhoud van de lessen sloten naadloos aan bij onze situatie, zodanig zelfs dat de volgende les steeds voorzag in een kennisbehoefte die in de voorafgaande les was ontstaan. Bijzonder knap!

Naamsvermelding weggelaten op verzoek van cursisten

“Ik kreeg 3 banen in één week aangeboden!”

Ik heb na mijn studie verpleegkunde 8 weken lang een intensieve cursus medisch Duits bij Instituut Van der Heide gevolgd. Ik had voor aanvang van de cursus weinig kennis van het Duits en wilde in zo kort mogelijke tijd als verpleegkundige in Zwitserland aan de slag. Mede dankzij Nicole kreeg ik 3 banen in één week aangeboden!

Nicole maakte iedere les voor mij op maat. Hierdoor boekte ik snel vooruitgang en heb ik mijn doel bereikt. Ik kan Duits Instituut Van der Heide van harte aanbevelen!

Naomi Stoker

“Ik had 4 sollicitaties en 4 banen om uit te kiezen!”

Ik wilde in Zwitserland in de gezondheidszorg aan de slag. Nicole heeft goed geluisterd naar mijn wensen – en hierop de lessen afgestemd. Nicole gaf elke les nieuwe opdrachten helemaal afgestemd op mijn behoefte. Deze kon ik dan thuis maken en ze werden door haar nagekeken.

Ik kan Instituut Van der Heide dan ook zeker aanbevelen om op een prettige en persoonlijke manier goed Duits te leren!

Madelon Wagenaar

“Nicole van der Heide is mijn ideale coach voor de Duitse taal!”

Tijdens mijn HBO studie Duits bleek met name de Duitse grammatica fors weggezakt. Na een zoektocht op internet voor hulp, ben ik bij Nicole terechtgekomen. Na een intakegesprek zijn we meteen gestart.

Nicole werkt volledig op maat. Ik heb gericht huiswerk gekregen gericht op mijn tekorten. Nicole geeft eigen toetsen en traint je om achterstanden weg te werken. Voor mij is Nicole van der Heide veel meer dan een klassieke huiswerkbegeleidster. Dankzij het maatwerk van Nicole kan ik nu verder met mijn studie Duits.

Als leraar van beroep weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om goede hulp te krijgen. Ik kan iedereen die bezig is met de Duitse taal en daarbij hulp nodig heeft, Instituut Van der Heide aanraden!

Ger Soetekouw

Duits Instituut Van der Heide | Slijkstraat 16-I 1381 BA Weesp | T 0294-785778 | M 06-38360004